Om kantarellsök

Om kantarellsök

Vill du uppleva härliga och givande stunder i naturen tillsammans med din hund? Då är detta boken för dig!
Att jobba som ett team tillsammans och hitta massor av kantareller – samtidigt som hunden får utlopp för sin energi och sitt stora behov av att använda nosen.

En fantastisk sak till, det går att starta träningen inomhus om det inte är kantarellsäsong. Innebär att man kommer ut med alla grunder lagda när sommaren och svampen kommer!

Boken är, precis som Första Valpboken, pedagogiskt uppbyggd med lite text, många foton och filmer. Den är lättläst, uppbyggd med en tydlig röd tråd och skriven av två utbildade pedagoger.

Ulla som formulerar och fotograferar.
Monica som är utbildad kantarellsöksinstruktör sedan 1993.
Inspiration och glädje till svampsök har sitt ursprung i Anders Hallgrens sätt att arbeta med kantarellsökshundar och deras ägare.
Den stora kunskap hon besitter har utvecklats dels genom att hon har utbildat sina nuvarande hundar Trulle och Tilde och tre tidigare Golden Retrievers, dels genom att hon under många år utbildat ett stort antal hundar och deras ägare i kantarellsök.
I denna bok delger hon oss sina kunskaper i hur man på ett enkelt och roligt sätt kan lära sin hund att söka kantareller. En färdighet som alla hundar kan ta till sig.
Det finns dock en skillnad i hur olika hundar arbetar. En del är ivriga medan andra är mer lugna och söker långsamt. Det gäller för alla att vara uthålliga, konsekventa och att följa träningsplanen som finns i boken.

Vi önskar stort lycka till!

Beställ Monica Hillmans Kantarellsök här.

Translate »